ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Από το 2016 έως και το 2020 ως μέλος της Collage CONNECT PEOPLE και σύντροφος του Ιωάννη Μαΐδανού, μέσα από την τέχνη του χειροποίητου κολλάζ, δημιουργήσαμε αρκετές δωρεάν δράσεις, τόσο στα νησιά του Β.Αιγαίου όσο και στην Αθήνα. Στην πλειοψηφία τους ήταν εικαστικές και διαδραστικές δράσεις, σε μερικές από αυτές εντάξαμε και τομείς της ψυχικής υγείας.
Αν σας αρέσει η Τέχνη και ιδιαίτερα τα εικαστικά, καθώς και δράσεις αλληλεγγυης και δοτικότητας στη συνέχεια θα βρείτε μερικά από αυτά.  • Στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε συγκεντρωμένα αρκετά έργα του Ιωάννη Μαΐδανού. 


Μια Δράση Αλληλεγγύης

Ένα μαθησιακό, καλλιτεχνικό, εικαστικό και χρηστικό project που απευθύνθηκε σε ανήλικα προσφυγόπουλα. Συμμετείχε αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Kristiansand της Νορβηγίας με δύο καθηγητές και οκτώ φοιτητές.

Χρόνος ολοκλήρωσης : 3 εβδομάδες  18 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2019

Χώροι διενέργειας : Αίθουσα στα γραφεία της  O.D.D (Office of Displaced Designers) –

Τρόπος διεξαγωγής: Ομιλίες, βίντεο, παραδείγματα και εργαστήρια με υλικό από την συλλογή της Collage.
Collage technique meets Interior Design

Ένα φιλόδοξο project παρουσιάστηκε στην εβδομάδα design στην Ολλανδία τον Οκτώβριο του 2017 και στο Ντουμπάι το Νοέμβριο του 2017.

Επεκτείνοντας την τεχνική Collage ως το κομμάτι του Interior design, ο Ioannis Maidanos εξετάζει τα όρια των δομών και των σημείων όπου αυτές οι δύο τάσεις αναλύονται, ανοίγοντας νέες οπτικές δυνατότητες, με το χρώμα να είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό της φόρμας και της γραμμής, βασικών στοιχείων που χρησιμοποιούν οι Interior Designers.

Ο I.M δημιουργεί ένα καλειδοσκόπιο συγκίνησης, φαντασίας και ποίησης. Έχει την ικανότητα να ξεπερνά τους περιορισμούς της γνωστικής μας πραγματικότητας με την εμμονή και τη ρυθμική πολύχρωμη επανάληψή του. Μια ενεργητική τεχνική που κατευθύνεται από την αίσθηση του καλλιτέχνη να ελέγχει την αλληλεπίδραση μεταξύ των Collage frames και των τμημάτων των επιφανειών και των επίπλων. Φαίνεται σαν μια ψευδαίσθηση αλληλεπίδρασης μεταξύ πληρότητας και κενού χώρου.LiveCommunity Workshop, C. R. A. T. E. Refugee Art Exhibition, Dec 2018, Lesvos

Διαφορετικές φυλές, πολιτισμοί, γλώσσες, ήθη, έθιμα, θρησκείες, πεποιθήσεις μπορούν να συνυπάρξουν μέσα από διαδραστικά δρώμενα Τέχνης και κουλτούρας, ενώ ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες κρατούν την ετερότητα τους και δημιουργούν μέσα από αυτήν.
Άνθρωποι χωρίς προηγούμενη γνώση ή σχετική εμπειρία με μοναδικό κίνητρο την φαντασία, την έμπνευση, και την αλληλεγγύη, συνδέονται μέσω της τέχνης σε ένα ομαδικό κολάζ μήκους 4 μέτρων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕΤΑ ΤΑ 40!

ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ;

Αν είναι ανάγκη, τότε δεν είναι αγάπη