ΒΙΝΤΕΟ

Γιατί δυσκολευόμαστε να κάνουμε σχέσεις; 


- Γιατί είναι σημαντικό να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες στο ξεκίνημα μιας σχέσης; - Τι ρόλο παίζουν οι εμπειρίες και η συχρονικότητα στην αρχή της γνωριμίας; - Γιατί δεν έχουμε πλέον υπομονή να γνωρίσουμε ένα άλλο άνθρωπο; - Η μεγάλη προσφορά – διαθεσιμότητα είναι ευχή ή κατάρα τελικά; - Μιλάμε την ίδια συναισθηματική γλώσσα στον έρωτα; - Πως πρέπει να χειριστώ το ξεκίνημα μιας σχέσης ώστε να μην χάσω την ψυχική μου ισορροπία;


Ξυπνάω και νιώθω πως δεν ''αξίζω'' τίποτα! - Τι να κάνω;





Αν είναι ανάγκη δεν είναι αγάπη! #podcast


Πίσω από την ανάγκη του ερωτικού συντρόφου κρύβεται ο φόβος. 

 Ο φόβος να μην μείνεις μόνη σου, ο φόβος μήπως δεν σε αγαπούν, μήπως δεν σε χρειάζονται, μήπως δεν νιώσεις ολοκληρωμένη. 

 Είμαι στην διάθεση σας για σχόλια, σκέψεις, γνώμες ή ότι άλλο σας προέκυψε κατά την ακρόαση. iwannakk@hotmail.com 

 ** Μέρος του κειμένου δημοσιεύθηκε στην Πύλη της Ψυχολογίας στις  09/12/2020.


Μήπως σε πνίγει το δίκιο σου ; #podcast




Σε πιάνει από το λαιμό το ‘’δίκιο σου’’ και σου κόβει την ανάσα, κάνεις σπασμωδικές κινήσεις και εκτοξεύεις απειλές και ‘’βαριές’’ κουβέντες που τα ονομάζεις επιχειρήματα. Προσβάλεις, μειώνεις, αδικείς, εκβιάζεις, απειλείς και κρίνεις τον ‘’αντίπαλο’’ σου, χωρίς ίχνος ντροπής. Σε τυφλώνει αυτό το δίκιο, σε σκληραίνει και σε ασχημαίνει ταυτόχρονα. **πρώτη δημοσίευση του άρθρου 24/11/2020 Είμαι στην διάθεση σας για σχόλια, σκέψεις, γνώμες ή ότι άλλο σας προέκυψε κατά την ακρόαση. iwannakk@hotmail.com -------------------- Η επίσημη σελίδα μου στο Facebook: https://www.facebook.com/katsimiga.ioanna Ο προσωπικός μου λογαριασμός στο Instagram: https://www.instagram.com/ioanna.katsimiga/?hl=el O ιστότοπος μου: https://katsimiga.blogspot.com/ Podcasts στο Spotify: https://open.spotify.com/show/7Jg3V1n81mFZ9ByewOzubJ ----------------- Κατσιμίγα Ιωάννα – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας iwannakk@hotmail.com







Απώλεια.

Έρχεται στη ζωή σου με διάφορες μορφές και το άγγιγμα της είναι σχεδόν πάντα αβάσταχτο.

Απώλεια.

Ένας κακός συγκάτοικος που θα μείνει για καιρό. Σε κάνει λεία, λάφυρο στις ανάγκες της. Τρέφεται από το χαμόγελο και την ελπίδα σου.

Απώλεια.

Ένα ταξίδι σε χειμωνιάτικο καιρό, ένα ταξίδι που μοιάζει να μην έχει τέλος.

Έχει όμως, κάθε φορά έχει.

Θα σε γυρίσει πίσω απαλά ένα απόγευμα στο κρεβάτι σου, θα σου χαϊδέψει τα μαλλιά και θα φύγει.

Δεν θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος μετά απο ένα τέτοιο ταξίδι, θα είσαι όμως καλύτερος και αυτό το λέω με μεγάλη σιγουριά, θα αγαπήσεις ξανα απο την αρχή με διπλάσια δύναμη, θα γευτείς, θα  αγγίζξεις και θα γελάσεις δυνατά. Θα δεις καινούρια χρώματα και αισθήματα που δεν γνώριζες ότι υπάρχουν.

 







Προσθέσαμε Ελληνικούς υπότιτλους σε αυτό το βίντεο για το στίγμα της ψυχικής υγείας, αφιερώστε δύο λεπτά από τον χρόνο σας.

Μέχρι να μην χρειάζεται να ξεχωρίζουμε την σωματική από την ψυχική υγεία.

Να είναι απλώς θέμα υγείας!





Σεμινάριο Ψυχολογίας

Τι είναι αγάπη; Είναι η αγάπη τέχνη;

Τι δεν είναι αγάπη;

Που θα βρεις τον έρωτα και την αγάπη;

Χρειάζεται να σε αγαπούν συνέχεια;

Υπάρχει διαφορά στον έρωτα και την αγάπη; Με ποιο τρόπο θα αποκτήσεις και θα διατηρήσεις στην ζωή σου τον έρωτα και την αγάπη;





Αν αναρωτιέστε πως μας βραχυκυκλώνουν τα συναισθήματα, πως αποκτούν έλεγχο στην ζωή μας, καθορίζουν τις αποφάσεις μας και ρυθμίζουν άλλοτε την ευτυχία και άλλοτε την μη ευτυχία μας, τότε καλό είναι να παρακολουθήσετε την μέθοδο βρασμού του βατράχου.


Το βίντεο είναι απόσπασμα από το σεμινάριο ''Η Τέχνη του Συναισθήματος'' που στόχο έχει την συναισθηματική επίγνωση, τον τρόπο δηλαδή που μπορούμε να αποκτήσουμε έλεγχο στα συναισθήματα μας, έτσι ώστε να μην βιώνουμε συναισθηματικές καταιγίδες νιώθοντας αβοήθητοι και ανυπεράσπιστοι.

Μέσα από την συναισθηματική επίγνωση θα καταφέρουμε να σώσουμε τον βάτραχο αντί να προσπαθούμε να τον φιλήσουμε ώστε να γίνει πρίγκιπας, όπως μας μαθαίνουν τα παραμύθια.




Σύντομη παρουσίαση 


Όρια και κανόνες σε παιδιά προσχολικής ηλικίας - Σύνοψη σεμιναρίου







Όρια και κανόνες σε παιδιά προσχολικής ηλικίας - Εικόνες από τα σεμινάρια στους παιδικούς σταθμούς της Μυτιλήνης.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις