ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΟΥ ...


 🌀Διάβασε μου...

Δύο άνθρωποι που μοιράζονται την ζωή τους, στην αρχή διάβαζαν ο ένας τον άλλο με λαχτάρα.

Διάβαζαν ο ένας το βλέμμα του άλλου, μάντευαν την επόμενη κίνηση του, ήξεραν τον τρόπο που χαμογελά με λεπτομέρεια.

Διάβαζαν το σώμα, τις ανάσες, μάθαιναν τις αντιδράσεις , στο χάδι, στο φιλί, στην αγκαλιά.
Διάβασε μου ... να του ζητήσετε 📖

Διάβαζαν και αποστήθιζαν επιθυμίες, προτιμήσεις και ανάγκες για να τις ικανοποιήσουν, τότε στην αρχή. Ύστερα η οικειότητα άρχισε να επιδρά επάνω τους σαν την σκουριά, απαλά και αθόρυβα. Οι προτιμήσεις έγιναν απαιτήσεις, άλλοτε παράλογες και άλλοτε βαρετές. Το βλέμμα ίδιο χωρίς λάμψη, τα χάδια γνωστά και ίσως προβλέψιμα. Σταμάτησαν από καιρό να διαβάζουν.


Όμως όταν σταματά κανείς να διαβάζει, σταματά και να ακούει. Τις λέξεις, τις σιωπές, τις ανάσες και τις ανάγκες. Δεν τις ακούει. Άνθρωποι που μοιράζονται την ζωή τους στην σίγαση, συναντιούνται στα δωμάτια με τόσο θόρυβο και στην ουσία δεν ακούν καθόλου ο ένας τον άλλο, στη σίγαση (mute). Εγκλωβισμένοι στην σιγουριά τους πως τα άκουσαν, τα διάβασαν και τα έμαθαν όλα τώρα.


Αυτός ο καλοδιαβασμένος άνθρωπος διπλά σας, ποτέ δεν έπαψε να κρύβει έναν ολόκληρο καινούριο κόσμο. Να νιώθει, να ζητά, να χαμογελά, να κρύβει μικρούς θησαυρούς και αιφνίδια βεγγαλικά στην παλάμη του. Αν δεν ξέρετε πως να τον διαβάσετε πάλι, πως να συνεχίσετε από εκείνη την σελίδα που σας κούρασε και σταματήσατε, αρχίστε από την αρχή, με λιγότερη λαχτάρα αλλά με μια επιθυμία που θα την βρείτε μέσα σας, μεταμφιεσμένη άλλοτε σε θυμό και άλλοτε σε συνήθεια.


Να σας διαβάσει κάτι, να θυμηθείτε τον τρόπο από την αρχή, τον τρόπο να κάθεστε διπλά ο ένας στον άλλο σιωπηλοί, τον ήχο της φωνής του/της, και κυρίως να μάθετε ξανά να ακούτε.


Δεν ακούτε και ας μην το παραδέχεστε, ετοιμάζετε την απάντηση σας, ψάχνετε λέξεις και σημεία που θα σας δικαιώσουν, δεν συζητάτε πιά, ‘’παλεύετε’’ με το στόμα, σε ένα αόρατο ρινγκ, για μια νίκη χωρίς έπαθλο. Σχεδόν κάθε μέρα, με κάθε ευκαιρία. Δεν ακούτε, δεν διαβάζετε και δεν σας διαβάζουν πλέον, παρόλα τα λόγια γίνεστε σιγά σιγά ένα σκονισμένο και μισο-διαβασμένο βιβλίο.


📚Αφήστε τον άλλο να σας διαβάσει... με κάθε τρόπο, ξανά!


Ιωάννα Κατσιμίγα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Life Coach - Προσωπική Ανάπτυξη
Σύμβουλος γάμου - Διαχείριση διαζυγίου
iwannakk@hotmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις