ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΣΧΕΣΗ ...


 Μια βαθιά σχέση...

Είναι ζήτημα αν θα την συναντήσεις μια φορά στη ζωή σου, θα υπάρξουν πολλές που τις ονόμασες βαθιές και σύντομα πνίγηκαν στην ρηχότητα τους.

Μια σχέση για να είναι βαθιά, θα πρέπει να είναι ανάλαφρη, διακριτική, αέρινη και ταυτόχρονα στέρεα και καθολική, να έχει διάρκεια και όσες φορές κι αν την μετρήσεις το πρόσημο της να είναι πάντα θετικό.

Να νιώθεις γεμάτος/τη χωρίς καμία προσπάθεια, να ρέει και να αφήνει το στίγμα της σε κάθε τι που κάνεις στη ζωή σου.

Να νιώθεις περήφανος/νη για αυτήν, να θέλεις συνεχώς να την εξηγήσεις στους άλλους και να μην μπορείς, να βλέπεις στα μάτια τους άλλοτε δυσπιστία και άλλοτε ειρωνεία. Μην επιθυμείς να την εξηγήσεις θα χαθεί όλη η μαγεία της μέσα στις συμβατικές λέξεις που θα προσαρμόσεις για να σε καταλάβουν.
Μια βαθιά σχέση είναι αίσθηση, δεν περιγράφεται.
...πως αλλιώς; αφού σε αγαπούν διπλά τώρα.

Αν την αξιωθείς αυτή την αίσθηση, θα ξέρεις πως άξιζε ανεξάρτητα από την κατάληξη της, θα είναι σαν τατουάζ στο σώμα και στο μυαλό σου, ανθεκτικό σε κάθε τι που θα προσπαθεί να την σκεπάσει.

Είναι βαθιά όχι μέσα σου, στην ουσία εσύ είσαι μέσα της και πλέεις, ταξιδεύεις και ανακαλύπτεις, επιστρέφεις και αφήνεσαι, ακόμη και όταν χάνεσαι εκείνη σε περιέχει, όπως είσαι και όπως θα γίνεις.

Το σπουδαίο δεν είναι να την συναντήσεις, είναι να την συνειδητοποιήσεις όσο ακόμη είσαι μέσα της, να απολαύσεις την κάθε στιγμή την ώρα που συμβαίνει, να θυμάσαι μια βαθιά σχέση δεν γίνεται ωραία ιστορία να την μοιραστείς. Δεν μοιράζεται και δεν κατακερματίζεται, αυτή είναι η ιδιοτροπία της.

Ένα αλλόκοτο κολλάζ θα φτιάχνει μέσα σου, χωρίς ερμηνεία και σαφήνεια, δεν θα την χρειάζεσαι άλλωστε. Προσπαθούμε να είμαστε σαφείς σε ότι δεν καταλαβαίνουμε, δεν θα σου χρειαστεί, θα μπορέσεις να καταλάβεις όσα προηγήθηκαν και όσα άγνωστα θα έρθουν.

Να την ψάξεις μια τέτοια σχέση, να την ψάξεις πρώτα μέσα σου, όταν νιώσεις πως δεν έχεις εγωισμό, όταν η λέξη συγχώρεση δεν σου προκαλεί δυσάρεστες εκφράσεις, όταν η επιθυμία του άλλου θα είναι για σένα μια ακόμη αφορμή για στιγμές, όταν θα μπορείς να λες ναι και δεν θα βρίσκεις άλλη λέξη.

Θα την καταλάβεις όταν έρθει, θα επιπλέεις μέσα της χωρίς μυστικά και δεύτερες σκέψεις, θα γελάς μέσα σου και θα αγαπάς, στην αρχή τον άλλο με δύναμη και στην πορεία θα ανακαλύπτεις πως όσο πιο πολύ το κάνεις, θα διπλασιάζεται και η αγάπη για τον εαυτό σου..

(αυτό το κείμενο δεν αφιερώνεται, αλλά οφείλεται...)


Ιωάννα Κατσιμίγα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Life Coach - Προσωπική Ανάπτυξη
Σύμβουλος γάμου - Διαχείριση διαζυγίου
iwannakk@hotmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις