ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕΤΑ ΤΑ 40!

 



Ατάραχη μετά τα 40


Έχουν γραφτεί πολλά για την κρίση μετά τα 40. Δεν έχει σημασία αν θα την πάθετε στα 37 ή στα 47, οι έρευνες πιστοποιούν ότι θα την πάθετε σίγουρα και πολύ καλά θα κάνετε. Είναι από τα ωραιότερα πράματα που θα συμβούν στη ζωή σας. Αν δεν πανικοβληθείτε και είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας , θα σας αγαπήσετε ολοκληρωτικά.

Παρακάτω είναι πέντε μόνο από του πολλούς λόγους, που θα εξαφανίσουν την λέξη ‘’ταραχή’’ από την ζωή σας!

1   Προσωπικά … εγώ τρελαίνομαι !

Είναι η ταραχή που βιώνατε σαν αναστάτωση τα προηγούμενα χρόνια, όταν σε κάθε νέα γνωριμία ανησυχούσατε αν …ο Άλλος θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που εξ αρχής του είχατε φορτώσει. Αν θα στείλει μήνυμα ή όχι και τι σημαίνουν οι λέξεις πίσω από τις λέξεις που γράφει. Όμως πλέον έχετε μεγαλώσει και ξέρετε πως οι σχέσεις θέλουν ηρεμία και χρόνο για να αναπτυχθούν. Όπως και το ενδεχόμενο να μην εξελιχθούν είναι επίσης υπαρκτό αλλά εσείς πλέον νιώθετε πολύ καλά με αυτό.

2   Καθρέφτη .. καθρεφτάκι μου !

Θυμάστε την ταραχή που νιώθατε για το πώς σας βλέπουν οι άλλοι; Με ρούχα ή χωρίς ; Στα χρόνια που προηγήθηκαν έχετε παλέψει με το σώμα σας αρκετά. Με δίαιτες, με πολλά υποσχόμενες πρακτικές , με πειραματισμούς και προσδοκίες για μεγάλες αλλαγές. Τώρα πια όμως γνωρίζετε τα δυνατά και αδύνατα σημεία σας, πώς να τα αναδείξετε και πώς να τα κρύψετε αντίστοιχα. Το σημαντικότερο όμως που έχετε μάθει είναι πως αυτό είναι το σώμα σας, άρα είναι το υπέροχο ‘’εργαλείο’’ που μαζί του και εξαιτίας του, νιώθετε, αγγίζετε και γεύεστε την ζωή.

3    Φώτα, κάμερα…. Πάμε !
     
Ταραχή και ανυπομονησία να βιώσετε ρόλους. Πολύ πιθανόν μέχρι σήμερα έχετε υπάρξει σύντροφος, ερωμένη, σύζυγος, μητέρα, έμπιστη και άπιστη φίλη, άξια και ανάξια κόρη, έχετε στρώσει και ξεστρώσει την καριέρα σας πάνω από μια φορά. Αρκετούς ρόλους θα τους επιδιώξετε και θα τους ξαναζήσετε στο μέλλον. Με τη μόνη διαφορά πως πλέον θα επιλέγετε αυτούς που ξέρετε πως σας ταιριάζουν καλύτερα.

    4. Me, myself and I!

Έχετε μάθει και έχετε πάθει από τη λέξη εγωισμός. Γνωρίσατε ανασφαλείς ανθρώπους που με πρόσχημα τον εγωισμό σας ταλαιπώρησαν και σας πλήγωσαν. Αντίστοιχα το ίδιο κάνατε και εσείς σε άλλους. Όμως τώρα θα ανακαλύψετε την φωτεινή πλευρά του εγωισμού, το δικό σας Εγώ και ναι θα καταλάβετε αυτό που έχετε διαβάσει δεκάδες φορές, πως ο σημαντικότερος άνθρωπος στην δική σας ζωή είστε Εσείς. Θα αρχίσετε να ανταποκρίνεστε στις δικές σας ανάγκες και να σας φροντίζετε όπως πότε πριν. Μια βόλτα παραπάνω, μια ώρα χαλάρωσης επιπλέον, μια νύχτα για τη δική σας απόλαυση. Θα πείτε όχι χωρίς να νιώθετε τύψεις , θα αυτοσαρκαστείτε και θα κατανοήσετε περισσότερο τους άλλους.

5     Πριν το τέλος !

Μετά τα σαράντα θα αγαπάτε, θα γελάτε, θα γκρινιάζετε και θα νιώθετε, γνωρίζοντας πως όλα τελειώνουν κάποια στιγμή. Και τα όμορφα αλλά και τα άσχημα κυρίως. Είτε τελειώνουν για να μεταλλαχθούν σε κάτι άλλο είτε για να αφήσουν χώρο στα καινούρια που έρχονται.

Τελειώνουν. Και θα διαπιστώσετε πόσο υπέροχο είναι αυτό. Αναλογιστείτε μόνο πόσα ‘’τέλος’’ χρειάστηκαν για να φθάσετε στην τωρινή σας ηλικία , γεμάτη εμπειρίες, συναρπαστικές στιγμές, συναισθήματα και πολύτιμα εφόδια.
Υπάρχουν δεκάδες ακόμη λόγοι που θα γίνουν η αφορμή να συνεχίζετε να εξελίσσεστε προσωπικά. Αφεθείτε στην κρίση των σαράντα , αδράξετε την ευκαιρία για να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας μετά τα 40!!!


(πρώτη δημοσίευση Φεβρουάριος 2019)

Ιωάννα Κατσιμίγα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Life Coach - Προσωπική Ανάπτυξη
Σύμβουλος γάμου - Διαχείριση διαζυγίου
iwannakk@hotmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις